Symfonieorkest

Voor vergevorderde muzikanten

Het Symfonieorkest is het meest gevorderde orkest van het JSR. Dit orkest is bedoeld voor vergevorderde muzikanten vanaf 13 jaar.

Repertoire

Het Symfonieorkest studeert voor elk concert een aantal klassieke orkestwerken in, waaronder ook regelmatig eigentijds repertoire. Ook staat er bijna altijd filmmuziek op het programma. In het concertarchief kun je zien welke stukken er de laatste jaren zijn gespeeld.

Concerten

Het Symfonieorkest speelt op de twee grote concerten van het JSR, het Winterconcert en het Zomerconcert. Maar dit ervaren orkest geeft ook een eigen concert in het voorjaar, het Lenteconcert.

Studieweekenden en studiemiddagen

Het Symfonieorkest gaat elk voorjaar op studieweekend en heeft minimaal twee zondagen per jaar een studiemiddag.

Buitenlandtournee

Het Symfonieorkest gaat eens per 2 jaar op tournee naar het buitenland, soms zelfs vaker. Zo is het orkest al in Tallinn (Estland), Brive (Frankrijk) en Bonn geweest. Deze reizen blijken telkens weer een zeer bijzondere ervaring en muzikaal hoogtepunt te zijn. In 2015 zijn leden van het Symfonie-orkest en Junioren-orkest naar Oxford geweest. In 2017 is het Symfonieorkest naar Praag geweest. In juli 2019 deed het Symfonieorkest mee aan het Festival Provençal in Frankrijk met concerten in Sommieres, L’Isle sur la Sorgue, Lambesc en Aix-en-Provence. Klik hier voor het verslag van die reis!

Repetities

Vrijdagavond van 18.30 tot 21.15, Da Vinci College, Kagerstraat 7, Leiden, o.l.v. Mark Tempelaars

Word lid!

Informatie over het lidmaatschap vind je hier.