Familiedag JSR

 

Een groot familieorkest en -koor onder leiding van onze dirigenten
Mark Tempelaars en Bram Soentjens. Mis het niet!
Meld je aan voor 1 november per mail naar secretaris@jsrijnstreek.nl

 • Wanneer – zondag 14 november 2021
 • Waar – Da Vinci College, Kagerstraat 7 Leiden
 • Hoe laat – van 12.30u tot ca. 17.30u
 • Voor wie – alle leden van het Kinder-, Junioren- en Symfonieorkest van het JSR plus hun ouders, broertjes en zusjes en andere familieleden die houden van muziek maken. Als je vioolspelende buurjongen mee wil doen is hij ook van harte welkom.
 • Moet je een instrument bespelen? – Nee, er is ook de mogelijkheid mee te zingen of een eenvoudig slagwerkinstrument te bespelen.
 • Moet je iets meenemen – Ja. Je instrument, een lessenaar, en iets lekkers voor bij de taart of bij de borrel.
 • Moet je oefenen van te voren – Het hoeft niet, maar het mag wel! Je kan de bladmuziek hier downloaden. We spelen een mix van makkelijk en iets moeilijker repertoire. Van sommige stukken zijn partijen met verschillende niveaus. En maak je niet druk als je niet alle noten kunt raken, we zijn met velen.
 • Leuk, waar kan ik mij opgeven – Stuur svp een mailtje retour en vermeld daarin met hoeveel mensen je komt, wat voor instrument iedereen speelt en op welk niveau (beginner/ gevorderd / vergevorderd), of wie er liever meezingt.
 • Kan ik ook alleen komen luisteren – Ja dat kan. Om ongeveer 16 uur geven we een klein concertje met het resultaat van die dag. Daarna is er een borrel. Meedoen blijft natuurlijk het allerleukst!
 • Is het gratis – Niet helemaal. Je moet iets lekkers meenemen om met je
  muziekvrienden te delen, en er staat een vioolkist bij de uitgang om de onkosten te dekken. Je kunt die dag natuurlijk ook besluiten vriend te worden van het JSR.

 

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek biedt jonge musici uit Leiden en de regio Rijnstreek de mogelijkheid om op hun eigen niveau orkestervaring op te doen. Daarbij streven wij naar een zo hoog mogelijk niveau, in een sfeer waarin iedereen zich welkom en prettig voelt. Bij het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek wordt hard gewerkt, veel plezier gemaakt en je sluit er snel (muzikale) vriendschappen!

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) is een samenwerkingsverband van BplusC afdeling muziek en de Stichting Jeugd Symfonieorkesten Oegstgeest.

De drie JSR Orkesten

Afhankelijk van leeftijd en ervaring spelen de kinderen in een van de drie orkesten:

Het Kinderorkest bestaat uit twee deelorkesten, KO Leiden en KO Oegstgeest, die voor de reguliere repetities op een eigen locatie spelen en ongeveer 10 keer per jaar een gezamenlijke repetitie. In de orkesten is plaats voor alle orkestinstrumenten (blaas-en strijkinstrumenten, harp, slagwerk) en piano. Pianisten spelen in het Junioren-enSymfonieorkest ook slagwerk. In het Kinderorkest kunnen ook kinderen die blokfluit spelen meedoen.Kinderorkest Oegstgeest repeteert op woensdagmiddag. Kinderorkest Leiden repeteert op maandagmiddag.

Informatie en bijwonen repetitie

Voor alle informatie over de orkesten en voor het bijwonen van een repetitie kunt u met ons contact opnemen via: info@jsrijnstreek.nl.

Concerten

Elk jaar worden er drie vaste concerten gegeven: Het Winterconcert, het Lenteconcert in maart en het grote afsluitende Zomerconcert. Op het Winterconcert en het Zomerconcert spelen alle orkesten mee, op het Lenteconcert alleen het Symfonieorkest.

Studieweekenden, – middagen, orkestreizen en -uitstapjes

Behalve de wekelijkse repetities zijn er ook studiemiddagen, studieweekenden en andere muzikale orkestuitjes.

Het Juniorenorkest heeft een uitwisseling met het orkest van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium uit Bonn. In januari 2018 kwamen de musici uit Bonn op bezoek in Leiden. In 2020 bezocht het juniorenorkest Bonn, tijdens een stormachtig weekend in januari. En in 2021 komt Bonn weer naar Leiden, in het weekend van het winterconcert. Het Symfonieorkest gaat regelmatig naar het buitenland; de laatste jaren is het orkest op tournee geweest in Engeland, Estland, Frankrijk en Duitsland. In de zomer van 2013 nam het Symfonieorkest deel aan het Internationaal Aberdeen Youth Festival in Schotland. In het najaar van 2015 zijn de leden van het Juniorenorkest en het Symfonieorkest naar Oxford geweest. In 2017 is het Symfonieorkest op tournee naar Praag geweest, in 2019 gingen ze naar Avignon.