Dirigenten

Mark Tempelaars

herschaalde kopie van fotomarkMark Tempelaars is de coördinerende dirigent van het JSR. Hij is dirigent van het Kinderorkest Oegstgeest, het Juniorenorkest en het Symfonieorkest.

Mark werd in 1973 in Oldenzaal geboren.
Hij studeerde hobo bij Ali Groen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Arthur Mahler Conservatorium in Arnhem.

In 1997 behaalde Mark hij zijn diploma docerend musicus.
Intussen groeide zijn interesse voor dirigeren. Zijn eerste leraar was Wim Bredenhorst. Hij deed zijn eerste dirigeerervaring deed hij op in het Viotta Jeugdorkest te Den Haag. In 2001 studeerde hij orkestdirectie bij Jurjen Hempel en Ernst van Tiel aan het Rotterdams Conservatorium. In 2011 heeft Mark zijn opleiding voor docent muziek afgerond.

Mark is naast dirigent van Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek in Leiden, ook dirigent van het harmonieorkest Concordia in Haastrecht en van harmonieorkest Helicon in Berkel en Rodenrijs.

Bram Soentjens

Bram heeft zijn muzikale wortels liggen bij Harmonie St. Caecilia (Blerick). Bram volgde zijn opleiding aan de muziekschool waar hij trompetles kreeg van Jacq Sanders (Venlo).
Zijn muzikale loopbaan begon toen hij hafabra-directie ging studeren bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). In dezeBram Soentjes periode volgde hij masterclasses gerenommeerde dirigenten waaronder Hans Leenders en Jan Cober. De opleiding werd voltooid bij Hardy Mertens aan de Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg).

Bram begon een vervolgstudie orkestdirectie onder supervisie van Arjan Tien en ging privélessen volgen bij Roberto Benzi (Parijs). In zijn streven om zich symfonisch te ontplooien nam hij deel aan masterclasses van Kenneth Kiesler (Leipzig) en Colin Metters (Vilnius).
Ook volgde hij gastlessen bij Josef Suilen en Jan Stulen. In het kader van zijn opleiding dirigeerde hij diversen symfonieorkesten waaronder het Fontys Kamerorkest (Tilburg), KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra (Durban) en het Philharmonisches Orchester (Hagen) waarmee hij afstudeerde voor zijn master orkestdirectie in Duitsland.

Tijdens zijn studie heeft Bram gewerkt als partituuradviseur bij het Magogo Kamerorkest (Tilburg). Hij dirigeerde Stichting Project Orkest Nederland waarmee hij een tournee maakte naar Tsjechië. Tegenwoordig is Bram dirigent van muziekvereniging Harpe Davids (Schiedam), Harmonie Nootdorp en is hij werkzaam voor het Kinderorkest van Stichting BplusC (Oegstgeest) en Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (Leiden). Ook dirigeert Bram met veel plezier Ensemble Classique (Eindhoven) en de Symphonic Seniors van het Residentie Orkest (Den Haag). Bram is verder werkzaam als freelance arrangeur en geeft trompetles bij verschillende muziek-verenigingen.