Dirigenten

Mark Tempelaars

Mark Tempelaars is dirigent van het Juniorenorkest (een samenwerking met BplusC Leiden) en het Symfonieorkest. Hij is sinds 1998 verbonden aan het JSR. Aanvankelijk had hij ook het Kinderorkest onder zijn hoede. Mark werd geboren in 1973 te Oldenzaal, studeerde hobo bij Ali Groen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Arthur Mahler in Arnhem. In 1997 behaalde hij zijn diploma docerend musicus.

Intussen groeide zijn interesse voor het dirigeren. Zijn eerste leraar was Wim Bredenhorst, en zijn eerste ervaring deed hij op bij het Viotta Jeugdorkest in Den Haag. In 2001 begon hij zijn studie orkestdirectie bij Jurjen Hempel en Ernst van Tiel aan het Rotterdams Conservatorium. In 2011 behaalde hij zijn diploma als muziekdocent.

Mark dirigeert ook het harmonieorkest Concordia in Haastrecht. Hij is als docent verbonden aan het ROC Mondriaan in Den Haag.

Bram Soentjens

Bram Soentjens is sinds december 2016 de dirigent van het JSR Kinderorkest (een samenwerking met BplusC Leiden), met repetitiegroep in Leiden en Oegstgeest.

Bram Soentjens werd in 1984 geboren in Venlo. Zijn muzikale loopbaan begon in 2003 toen hij HaFaBra-directie en bijvak trompet ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende deze periode volgde hij masterclasses bij Hans Leenders en David King.

In zijn streven zich symfonisch te ontplooien ging Bram directie- en compositielessen volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nadat Bram deze opleiding had afgerond is hij orkestdirectie bij Arjan Tien gaan studeren. Vanaf 2011 is hij privélessen gaan volgen bij Roberto Benzi in Parijs. Tijdens deze studie heeft hij deelgenomen aan masterclasses van professor Kenneth Kiesler, Colin Metters en Martin Sieghart. Bram heeft eindexamen gedaan met het Philharmonisches Orchester Hagen (Duitsland) en is sinds juni 2012 afgestudeerd als Master of Music.

Bram is ook dirigent van Sinfonietta Den Haag, het Rapenburg Kamerorkest, Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek, Groot Film- en Musicalorkest Musical Souvenir in Capelle aan den IJssel en Harmonie Nootdorp. Daarnaast is Bram als repetitor verbonden aan verschillende orkesten en arrangeert hij regelmatig muziek.