Lenteconcert 2023 Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

Het Leidse Jeugdorkest JSR geeft op zondag 23 april om 15.00 uur een vrolijk en kleurrijk voorjaarsconcert in de Lokhorstkerk. Het symfonieorkest onder leiding van dirigent Mark Tempelaars bestaat uit tieners tussen de 14 en 18 jaar. Op het programma staat een aantal werken uit de romantiek; naast de balletsuite ‘Egyptische nachten’ van de Russische componist Anton Arenski klinkt onder meer de Romance voor viool en orkest van Antonín Dvořák. Solist in dit werk is de Leidse Kayte Moll van Charante, die aan de vooropleiding van het Conservatorium in Den Haag viool studeert.

Ook in de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns heeft de viool een belangrijke stem. Waarna het orkest zich uitleeft in de filmmuziek van the Pirates of the Caribbean. En als uitsmijter klinkt de bekende melodie van Lord of the Dance van Ronan Hardiman.

Kaarten kunt u verkrijgen aan de zaal. In de pauze serveert het orkest de vermaarde zelfgebakken taart.