Internationaal festival jeugdorkesten in de Provence

In de zomervakantie van 2019 is het symfonieorekst op tournee geweest naar Zuid Frankrijk. Hier deden we mee aan een internationaal festival met jeugdorkesten uit heel Europa. We gaven vier concerten, onder andere in de Kathedraal van Aix-en-Provence, een van de grootste en bekendste Kathedralen van Frankrijk. Naast het concert in Aix-en-Provence speelden we nog drie concerten in Sommières, L’Isle sur la Sorgue en in Lambesc. In Sommières en Lambesc speelden we samen met een blazersensemble uit Engeland en een symfonieorkest uit Duitsland. Vanuit de hele regio kwamen mensen af op de concerten van het orkest, waardoor de zalen goed vol zaten.

Bijzonder was dat we optraden met een aanstormend viooltalent van pas 14 jaar oud; Kira van der Woerd. Zij speelde met het orkest het vioolconcert van Bruch.