Zomerconcert Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek in Oegstgeest

Al maanden repeteren de kinderen van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek met veel plezier en toewijding voor het zomerconcert op 8 juli, dat ook dit jaar in de Willibrordkerk in Oegstgeest zal plaatshebben.

Dansbare muziek

Het jaarlijkse zomerconcert is elk jaar een soort finale waarin alle drie de orkesten van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek laten zien waartoe zij muzikaal in staat zijn. Het repertoire zal ongetwijfeld een breed publiek aanspreken. In het verrassende zomerprogramma wisselen muziekstijlen elkaar regelmatig af. Liefhebbers van klassieke muziek en populaire muziek en van meeslepende filmmuziek worden niet vergeten. Ook zal dansbare muziek uit de 17e en 21e eeuw ten gehore worden gebracht.

The Chronicles of Narnia

Bij het Symfonieorkest staat onder meer de prachtige meeslepende filmmuziek van “The Chronicles of Narnia” op het programma, wat voor de orkestleden niet alleen een plezier is om te spelen maar ook voor het publiek om naar te luisteren. En dit is niet het enige gehoor strelende stuk tijdens het zomerconcert. Het Juniorenorkest speelt naast een stoere “James Bond Medley” ook de ontroerende “Tragische Ouverture” van Brahms. Dirigent en arrangeur Bram Soentjens maakte speciaal voor dit zomerconcert een bewerking voor kinderorkest van de bekende Turkse Mars van Mozart, waarin de 10-jarige BplusC leerling Tobias Persson (piano) soleert.

Zelfgebakken lekkernijen

Traditioneel zijn er in de pauze weer de meest creatieve lekkernijen te koop die door orkestleden zelf gebakken zijn, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan het reisfonds voor orkesttournees.

Zomerconcert door Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

Zondag 8 juli 2018
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Willibrordkerk in Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 35, Oegstgeest

Dirigenten: Mark Tempelaars (Juniorenorkest en Symfonieorkest), Stijn Schmeddes en Bram Soentjens (beiden dirigent van het Kinderorkest in respectievelijk Leiden en Oegstgeest).

Toegang (incl. drankje): 10 euro (volwassenen), 5 euro (kinderen, studenten, oud-leden). Kaarten verkrijgbaar aan de deur

Foto: Zomerconcert van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek juli 2017 Fotograaf: Artof Shanka (LAFV).