JSR Kinderorkest doet mee aan Grootste Jeugdorkest ter wereld Spektakel in Archeon

Grootste kinderorkest van de wereld

Zondag 24 juni deed het JSR Kinderorkest uit Oegstgeest/Leiden mee met het 6e Junioren Symfonieorkesten Spektakel in Archeon. Er deden dit jaar 781 kinderen mee, van jeugd- en kinderorkesten uit het hele land.

Try-out Zomerconcert

Het “grootste jeugdorkest ter wereld” wordt tweejaarlijks al 12 jaar lang georganiseerd in het Archeon. Overdag traden alle jeugdorkesten elk op diverse podia op o.l.v. hun eigen dirigent. De sfeer zat er direct goed in toen het JSR Kinderorkest als eerste orkest optrad. Ondanks het vroege uur was er volop belangstelling. Het optreden was een try-out voor het zomerconcert dat het JSR geeft op 8 juli in de Willibrordkerk in Oegstgeest.
Voor het muziekspektakel waarbij alle orkesten samen spelen, werd de Romeinse arena na het gladiatorengevecht, in rap tempo omgebouwd tot megapodium voor de honderden jonge muzikanten. Vanwege het record aantal deelnemers was er geen plaats meer voor de blazers, die mochten op de tribune naast het publiek zitten.

Spartacus

Dirigent Peter Veenhuizen verstaat de kunst van dirigeren en entertainen. Tot groot enthousiasme van iedereen, dirigeerde hij moeiteloos publiek én megaorkest tot het simuleren van een indrukwekkende “regenbui met wolkbreuk!”.  Het megaorkest voerde vervolgens prachtig 3 stukken uit, waaronder het toepasselijke “Spartacus” van componist Brian Balmages.

Kinderorkest

Bram Soentjens dirigeert het JSR Kinderorkest in Oegstgeest dat elke woensdagmiddag in Oegstgeest repeteert. Bij uitvoeringen speelt het orkest samen met het Leidse Kinderorkest, dat onder leiding van dirigent Stijn Schmeddes staat en op maandagmiddag in Leiden repeteert. Ben je tussen de 8-12 jaar oud en wil je mee komen spelen in het Kinderorkest? Bel of mail dan naar BplusC: 0900- 23 23 000 of Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek: info@jsrijnstreek.nl

Foto: “Een Romein uit Archeon wilde wel op de foto met de jonge musici uit Oegstgeest/Leiden en hun dirigent Bram Soentjens. Fotograaf: Milou Martinot.

Voor de overige foto’s klik hier.