Sinterklaas meespeelorkest groot succes

Muzikanten tussen 7 en 13 jaar uit Oegstgeest en Leiden hadden afgelopen zondagmiddag 26 november 2017 de grootste lol bij het Groot Sinterklaas Meespeelorkest. Dit feestelijke orkest wordt elk jaar door JSR Kinderorkest en BplusC in het Da Vinci College aan de Kagerstraat georganiseerd en is bedoeld voor kinderen die graag kennis willen maken met een orkest.

Verrassingsbezoek Sinterklaas

Extra veel kinderen meldden zich aan dit jaar. Alle instrumentgroepen waren ruim vertegenwoordigd, waaronder maar liefst 5 harpen. De hele middag studeerden de kinderen onder leiding van dirigent Bram Soentjens gezellig samen sinterklaasliedjes in. Het harde werken werd beloond door een verrassingsbezoek van Sinterklaas en twee Pieten. Veel kinderen kregen de slappe lach toen een Piet het dirigeerstokje even overnam van de dirigent, en op vrolijke wijze een Sinterklaasliedje probeerde te dirigeren.

Toenemende populariteit

Aan het eind van de repetitiemiddag werden de Sinterklaasliedjes voor een groot publiek van enthousiaste belangstellende familieleden en vrienden uitgevoerd. Ook Sinterklaas was zeer onder de indruk. Na afloop sprak voorzitter van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek, Erik Sistermans, van een “groot succes”. Hij bewonderde het hoge muzikaal niveau van de kinderen en prees de inzet van de dirigent en alle vrijwilligers. Tevreden signaleerde hij de laatste tijd een toenemende populariteit bij het JSR Kinderorkest.