Open repetitie van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

Voor wie: 10 tot 18 jarigen die een muziekinstrument spelen
Wanneer: Vrijdag 20 september
Tijd: 16.30-18.15 Juniorenorkest voor 10 t/m 14 jarigen
  18.30-21.15 Symfonieorkest voor 15 t/m 18 jarigen
Plaats: Da Vinci College Kagerstraat 7 Leiden

Wat:

Juniorenorkest:
Gioachino Rossini: ouverture uit De barbier van Sevilla bladmuziek blazers_slagwerk Bladmuziek strijkers 
Wolfgang Amadeus Mozart: ouverture uit Die Zauberflöte bladmuziek Mozart

Symfonieorkest:
Gabriel Fauré, Dolly Suite deel 6. Bladmuziek symfonieorkest 

Alle muziek is hieronder via Youtube te beluisteren!

Verdere informatie en aanmelden (binnenlopen mag ook!): mark@jsrijnstreek.nl

Rossini op Youtube:

Mozart op Youtube:

Fauré op Youtube:

 


JSR

 

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek biedt jonge musici uit Leiden en de regio Rijnstreek de mogelijkheid om op hun eigen niveau orkestervaring op te doen. Daarbij streven wij naar een zo hoog mogelijk niveau, in een sfeer waarin iedereen zich welkom en prettig voelt. Bij het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek wordt hard gewerkt, veel plezier gemaakt en je sluit er snel (muzikale) vriendschappen!

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) is een samenwerkingsverband van BplusC afdeling muziek en de Stichting Jeugd Symfonieorkesten Oegstgeest.

De drie JSR Orkesten

Afhankelijk van leeftijd en ervaring spelen de kinderen in een van de drie orkesten:De drie JSR OrkestenAfhankelijk van leeftijd en ervaring spelen de kinderen in een van de drie orkesten:

Het Kinderorkest bestaat uit twee deelorkesten, KO Leiden en KO Oegstgeest, die voor de reguliere repetities op een eigen locatie spelen en ongeveer 10 keer per jaar een gezamenlijke repetitie. In de orkesten is plaats voor alle orkestinstrumenten (blaas-en strijkinstrumenten, harp, slagwerk) en piano. Pianisten spelen in het Junioren-enSymfonieorkest ook slagwerk. In het Kinderorkest kunnen ook kinderen die blokfluit spelen meedoen.Kinderorkest Oegstgeest repeteert op woensdagmiddag. Kinderorkest Leiden repeteert op maandagmiddag.

Informatie en bijwonen repetitie

Voor alle informatie over de orkesten en voor het bijwonen van een repetitie kunt u met ons contact opnemen via: info@jsrijnstreek.nl.

Concerten

Elk jaar worden er drie vaste concerten gegeven: Het Winterconcert, het Lenteconcert in maart en het grote afsluitende Zomerconcert. Op het Winterconcert en het Zomerconcert spelen alle orkesten mee, op het Lenteconcert alleen het Symfonieorkest.

Studieweekenden, – middagen, orkestreizen en -uitstapjes

Behalve de wekelijkse repetities zijn er ook studiemiddagen, studieweekenden en andere muzikale orkestuitjes.

Het Juniorenorkest heeft een uitwisseling met het orkest van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium uit Bonn. In 2017 bezocht het juniorenorkest Bonn. In januari 2018 kwamen de musici uit Bonn op bezoek in Leiden. Het Symfonieorkest gaat regelmatig naar het buitenland; de laatste jaren is het orkest op tournee geweest in Engeland, Estland, Frankrijk en Duitsland. In de zomer van 2013 nam het Symfonieorkest deel aan het Internationaal Aberdeen Youth Festival in Schotland. In het najaar van 2015 zijn de leden van het Juniorenorkest en het Symfonieorkest naar Oxford geweest.