Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek wil jonge musici uit Leiden en de regio Rijnstreek de mogelijkheid bieden om op hun eigen niveau orkestervaring op te doen. Daarbij streven wij naar een zo hoog mogelijk niveau, in een sfeer waarin iedereen zich welkom en prettig voelt. Bij het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek wordt hard gewerkt, veel plezier gemaakt en je sluit er snel (muzikale) vriendschappen!

Groot Kerstorkest op maandag 19 dec 2016

Op veler verzoek organiseert het KinderOrkest dit jaar weer een Groot Kerstorkest.

Voor wie: Jonge musici van 7 t/m 12 jaar die minstens 1 jaar les hebben.

Waar en wanneer: Het Groot Kerstorkest vindt plaats BplusC, Oude Vest 45, Leiden, op maandag 19 december van 16:30-18:00 uur:

  • Van 16:30-17:45 repeteren we,
  • om 17:45 mogen je ouders, vrienden en vriendinnen naar binnen
  • en van 17:50-18:00 laat je horen wat je samen ingestudeerd hebt!

Speciaal dit jaar hopen we dat veel blazers ons komen versterken: dwarsfluit, hobo, fagottino, trompet, klarinet, blokfluit, hoorn…

Aanmelden: http://www.jsrijnstreek.nl/kerstorkest/

Kerstorkest

Samenwerkingsverband BplusC en JSO

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) is een samenwerkingsverband van BplusC afdeling muziek en de Stichting Jeugd Symfonieorkesten Oegstgeest.

De drie JSR Orkesten

Afhankelijk van leeftijd en ervaring spelen de kinderen in een van de drie orkesten:

Het Kinderorkest bestaat uit twee deelorkesten, KO Leiden en KO Oegstgeest, die voor de reguliere repetities op een eigen locatie spelen en ongeveer 10 keer per jaar een gezamenlijke repetitie. In de orkesten is plaats voor alle orkestinstrumenten (blaas-en strijkinstrumenten, harp, slagwerk) en piano. Pianisten spelen in het Junioren-en Symfonieorkest ook slagwerk. In het Kinderorkest kunnen ook kinderen die blokfluit spelen meedoen.

Informatie en bijwonen repetitie

Voor alle informatie over de orkesten en voor het bijwonen van een repetitie kunt u met ons contact opnemen via: info@jsrijnstreek.nl.

Start repetities augustus 2016

  • vr 26 aug: Symfonie Orkest
  • ma 29 aug: Kinder Orkest Leiden
  • wo 31 aug: Kinder Orkest Oegstgeest
  • vr 2 sep: Junioren Orkest

Concerten

Elk jaar worden er drie vaste concerten gegeven: Het Winterconcert, het Lenteconcert in maart en het grote afsluitende Zomerconcert. Op het Winterconcert en het Zomerconcert spelen alle orkesten mee, op het Lenteconcert alleen het Symfonieorkest.

Studieweekenden, – middagen, orkestreizen en -uitstapjes

Behalve de wekelijkse repetities zijn er ook studiemiddagen, studieweekenden en andere muzikale orkestuitjes.

Het Juniorenorkest heeft een uitwisseling met het orkest van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium uit Bonn. Het Symfonieorkest gaat regelmatig naar het buitenland; de laatste jaren is het orkest op tournee geweest in Engeland, Estland, Frankrijk en Duitsland. In de zomer van 2013 nam het Symfonieorkest deel aan het Internationaal Aberdeen Youth Festival in Schotland. In het najaar van 2015 zijn de leden van het Juniorenorkest en het Symfonieorkest naar Oxford geweest.